ConXioN zet Matexi in de cloud

ConXioN zet Matexi in de cloud

ConXioN is vandaag de huisleverancier met betrekking tot server infrastructuur en cloud services van Matexi. De grootste buurtontwikkelaar van België doet een beroep op de expertise van ConXioN om een aantal kritieke applicaties te managen in verschillende extern gehoste omgevingen. Deze applicaties, van e-mail, Microsoft Office tot en met ERP-software, zijn onder begeleiding van ConXioN gemigreerd van de interne Matexi servers naar de nieuwe HP converged infrastructuur met HP 3PAR storage. ConXioN staat in voor het volledige beheer van de cloudoplossingen bij partners Proximus en Microsoft.

Matexi zocht een partner om kritieke applicaties zoals SAP en Office 365 draaiende te houden buiten de eigen muren. “We hebben een tijdlang met interne servers gewerkt, maar het onderhoud hiervan mag niet onderschat worden. Onderhoud vraagt kennis en tijd. De kost om de veiligheid van onze applicaties en data te waarborgen ligt veel te hoog. De oplossing van ConXioN heeft ons overtuigd”, aldus Frederiek Van Hoornick, ICT Manager bij Matexi.

1 aanspreekpunt voor meerdere hosting oplossingen

ConXioN bood Matexi aan om zijn ERP-oplossing van SAP HANA enerzijds en zijn Webserver voor e-commerce en Microsoft Office programma’s anderzijds in de cloud te plaatsen bij respectievelijk Proximus en Microsoft.

 

De ERP-infrastructuur van Matexi is ondergebracht in een private cloudomgeving in een HA-datacenter van Proximus. ConXioN heeft deze nieuwe oplossing uitgewerkt, geïmplementeerd en zorgt voor de proactieve monitoring en dienstverlening. Zo kan ConXioN de klant zeer strakke SLA’s garanderen in functie van een een continu beschikbare ICT-infrastructuur.

 

Hetzelfde geldt voor de Webserver van Matexi. ConXioN is verantwoordelijk voor het beheer en de monitoring van de server op het Microsoft Azure platform. Daarnaast heeft ConXioN alle Microsoft Office programma’s die Matexi gebruikt naar de Office365 cloud gemigreerd. “Het grote voordeel hiervan is dat we nu altijd over de laatste versies beschikken”, aldus Frederiek Van Hoornick bij Matexi. “Er is een automatische back-up, gebruikers toevoegen of verwijderen is ontzettend gemakkelijk én onze data zijn te allen tijde beschikbaar in een Microsoft data center in Amsterdam, met ontdubbeling in Dublin. Qua veiligheid kan dit wel tellen.”

 

“De ondersteuning van ConXioN in deze projecten is een grote meerwaarde voor ons”, klinkt het nog. “ConXioN zorgt ervoor dat onze IT-omgeving optimaal werkt, zodat wij ons volop kunnen concentreren op onze core business, het creëren van aangename buurten.”

 

Ruim 350 medewerkers van Matexi werken nu volledig in de cloud.