Cloud

Datamanagement in 4 stappen

Datamanagement in 4 stappen

Onze huidige ‘Connected Society’ komt met een explosie aan data, die ook rijkelijk bedrijven binnendringt. Meteen een van de uitdagingen van een IT-beheerder: hoe beheer je die stromen, hoe hou je bedrijfsdata vlot genoeg toegankelijk, maar ook veilig? En wat met die BOYD (Bring Your Own Device)? We sommen even enkele zaken op, die zowel je bedrijf, medewerkers en zeker ook IT-management aanzienlijk zullen helpen.

Data Management in 4 stappen

1. Classificeer

Niet alle data hebben dezelfde status. Zo heeft een receptionist(e) niet dezelfde nood aan (gevoelige) data zoals een HR-manager. Sommige data zijn maar tijdelijk nodig, andere dan weer permanent. Sommige bedrijfsgevoelig, andere dan weer persoonlijke data die onder de GDPR-wetgeving kunnen vallen. Bekijk dus de verschillende omgevingen en de relevantie van data voor elke afdeling. Pas daar je gewenste regels op af inzake toegang en beveiliging.

2. Zet een Life Cycle Management op

Per datacategorie kan je naar de ‘levensduur’ kijken. Wat moet lang bewaard en verwerkt worden en wat niet? Via Life Cycle Management voorkom je dat irrelevante data door je organisatie blijft ‘zweven’. Het kan je kosten aan storage ook positief beïnvloeden.

3. Zet BURA (Back-Up, Recovery & Archiving) op

Op basis van classificatie en levenscyclus (zie punt 1 en 2) kan je voorzieningen opstellen voor back-up, opslag, terugvinden en beschikbaar stellen van data. Ook fysiek: waar bewaar je wat, en hoe regel je de toegang en security. Een stevige quick-win voor je storage en efficiëntie.

4. Inrichten van File Management

Je zal versteld staan op hoeveel plaatsen hetzelfde bestand voorkomt, binnen en buiten je bedrijf. Niet alleen duur en inefficiënt, maar ook met veiligheidsrisico’s. Via de-duplicatie zorg je ervoor dat eenzelfde bestand niet langer meermaals voorkomt. Meteen minder storage nodig, en via documentdeling (met bijhorende policies) kan je heel wat verder.

Geen enkele andere technologieleverancier stelt organisaties in staat deze mogelijkheid te activeren zonder te moeten betalen voor meerdere onderliggende softwarelicenties.
Way to go, Microsoft!

Conclusie?

Met wat kleine inspanningen kan je dataveiligheid en storage in je bedrijf aanzienlijk optimaliseren. Data Management of BURA van HPE maakt het jouw IT-manager ook een pak eenvoudiger alles te organiseren qua toegang voor verschillende type users of gebruik. Meteen ook quick-win inzake veiligheid en efficiënter werken. Iets waar niet alleen je IT-manager blij van zal worden, maar ook je medewerkers.

Meer weten over HPE storage solutions?

banner-HPE-ConXioN