Applicaties

De kracht van Microsoft Power Platform

De kracht van Microsoft Power Platform

In het ConXioN Experience Center worden regelmatig sessies georganiseerd over het automatiseren en optimaliseren van je bedrijfsprocessen. Je leert tijdens die sessies meer over de mogelijkheden van het Microsoft Power Platform.

blog-what-is-microsoft-power-platform

Wat is het Microsoft Power Platform?

Om efficiënt te kunnen werken en snel te schakelen, is vanuit de business vaak behoefte aan nieuwe business-applicaties. In de praktijk blijkt dit echter organisatorisch vaak een uitdaging. Het Microsoft Power Platform stelt bedrijven in staat om zelf apps te maken. Het Power Platform bestaat uit 4 onderdelen: Power Apps (Canvas en Model Driven Apps), Common Data Service (CDS), Microsoft Flow en Power BI.

Microsoft Power Platform

Wat kan je met het Microsoft Power Platform doen?

Zonder expert te moeten zijn in programmeren, kun je het platform inzetten om bijvoorbeeld processen te automatiseren, data uit legacy applicaties te ontsluiten en dergelijke meer. Allemaal met als doel om medewerkers meer autonomie te geven om snel te schakelen en daarmee Employee Empowerment te stimuleren. Kortgezegd stelt het platform bedrijven in staat om met een Trusted Partner als ConXioN apps te maken, zonder hopen kennis te moeten hebben van programmeren.

 

De IT-afdeling blijft wel degelijk een belangrijke rol spelen: het kan ervoor kiezen om het onderliggende Microsoft Power Platform te faciliteren, zodat de business autonomer kan werken, maar IT-managers houden wel het overzicht over wat er gebeurt. Niet onbelangrijk als het gaat over belangrijke data, compliancy en governance.

 

ConXioN is jouw idealer partner om je behoeften inzake business applications te vertalen naar bruikbare apps en content in dit platform, in samenspraak met je IT-afdeling. Op deze manier bundelen we beide krachten en sterktes en werken we bijzonder complementair aan je IT. We helpen je ook graag met de governance tips om dit platform te beheren.

Enkele voordelen op een rij:

  •  Geef je medewerkers een krachtig platform om autonomer en efficiënter de business te helpen schakelen
  •  Zet je IT-afdeling in als (data) gatekeepers die het geheel overzichtelijk kunnen managen
  •  Combineer eigen data met externe data uit externe applicaties in bv Power Apps. Met Artificiële Intelligentie en Machine Learning kan je bovendien makkelijk direct bruikbare inzichten genereren
  •  Met Power BI combineer je tal van (interne en externe) databronnen in 1 overzichtelijk visueel dashboard
  •  Optimaliseer je bedrijfsprocessen en ontwikkel apps die je mensen én klanten verder helpen: zo stimuleer je meteen ook Employee Empowerment
  •  Centraliseer je businessapplicatie-landschap in Microsoft Power Platform
  •  Heb je nog oude applicaties draaien? In het Platform kan je eenvoudig legacy-data ontsluiten
  •  …