Applications

Microsoft Teams “Een onmisbare tool in de digitale wereld”

Microsoft Teams “Een onmisbare tool in de digitale wereld”

Op zoek naar een applicatie om je interne communicatie, bestanden en meetings te centraliseren? Dan is Microsoft Teams dé hub voor teamwork die je zeker moet proberen. De app binnen O365 levert de verwachtingen voor eindgebruikers in als tool voor samenwerking in de digitale wereld.

 

Flexibele bedrijfsprocessen vergen nu éénmaal een intensere samenwerking tussen verschillende partijen (zowel intern als extern) én daar speelt Microsoft Teams gretig op in. Het succes van Teams is mede te danken aan de flexibiliteit van de tool en de samenwerking met het volledige Office 365 pakket. We vatten voor jou de belangrijkste aandachtspunten samen:

Hero_MicrosoftTeams_960x600

1. Teams zorgt ervoor dat je voor elk project een passend team kan aanmaken dat alle noden vervult. Elk team is een plaats waarin je verschillende tools kunt opzetten (zoals een chatruimte, bestandenbeheer, planner, notities, …)

 

2. De collaboratiemogelijkheden die beschikbaar zijn in O365 zijn tevens ook beschikbaar in Teams, wat dus de applicatie enorm krachtig maakt ( zoals o.a. OneNote, Skype for Business, Sharepoint, Power BI, …). Teams laat je bv. toe om bestanden door te sturen in de chatfunctie die dan vervolgens worden opgeslagen in Sharepoint. Gebruikers kunnen de bestanden rechtstreeks gaan bewerken in Teams, dit zonder het platform te gaan verlaten.

 

3. Wanneer je in een team zit, kan je verschillende kanalen gaan opstellen om zo een beter overzicht te houden over de verschillende conversaties. Er is telkens een ‘Algemeen’ kanaal beschikbaar waarin algemene zaken kunnen besproken worden, veel gebruikte kanalen kan je favorieten zodat ze telkens het meest zichtbaar zijn.

 

4. Elk team kan volledig opgemaakt worden met verschillende ‘tabs’. Zo’n Tab kan een link bevatten naar een veel bezochte site of een tool die frequent gebruikt wordt binnen het desbetreffende team.

 

5. Meldingen kunnen volledig gepersonaliseerd worden zodat de gebruiker telkens op de hoogte is van de nieuwe chats, files, reports, …

 

6. Microsoft Teams maakt deel uit van je Office 365 cloudomgeving waardoor je over de nodige controle en databeveiliging beschikt.

 

7. Externe partijen kunnen deel uitmaken van je team via ‘Guest Access’.

 

Meer weten over hoe Microsoft Teams binnen uw bedrijf een meerwaarde kan betekenen? Contacteer ons vrijblijvend.

 

Maxim Vanneste 

Business Consultant