Security

Single Identity: neem je kantoor overal met je mee

Single Identity: neem je kantoor overal met je mee

In onze vorige blogpost las je over het belang van een mobile policy te hebben als je met ‘mobile workers’ zit in je bedrijf. Naast zo een bedrijfspolicy waar duidelijke afspraken gemaakt worden, is ook security van groot belang. Tenslotte wil je dat je corporate data, applicaties en toestellen te allen tijde up-to-date én veilig zijn.

Elke user zijn account en bijhorende set regels

Via een Single Identity maak je het je medewerkers niet enkel heel makkelijk eender waar in te loggen met dezelfde user-gegevens (login en paswoord), het biedt ook jou een grote houvast en zekerheid. Met een Single Identity toe te kennen aan je ‘users’, bepaal jij welke policyregels van toepassing zijn op die user. Zo kan je hem of haar eventuele beperkingen opleggen door bijvoorbeeld bepaald gedrag niet toe te staan.

 

Je bakent dus alle toestemmingen en beperkingen en andere veiligheidsregels af in deze user account. Die zijn dan meteen van toepassing op elke omgeving waar de user inlogt: hij krijgt toegang tot zijn applicaties en data die voor zijn taken nodig zijn. Zo kan hij eender waar en wanneer en op elk toestel inloggen en aan de slag gaan. En zo ben jij zeker dat je corporate data en applicaties altijd werken en veilig zijn.

Hoge flexibiliteit, absolute security

De medewerker zelf kan altijd gerust zijn dat hij zijn werk kan doen, zonder aan flexibiliteit in te boeten. In combinatie met bijvoorbeeld Windows 10 en Office 365 (via de Cloud) geniet je nog meer flexibiliteit en veiligheid. Beiden komen met extra beveiliging op end-point device. Gecombineerd met security op web-niveau (via bijvoorbeeld onze MSP Gold)  geniet je alle gemoedsrust die je nodig hebt.

Conclusie?

Door gebruik te maken van een Single Identity voor je user die op elk domein geactiveerd kan worden, bied je een heel grote gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit aan je medewerkers. Doordat je op user-niveau alle policies kan beheren en uitrollen, ben je zeker dat je data en applicaties correct gebruikt worden en steeds up-to-date en veilig zijn. Totale gemoedsrust en gebruiksgemak voor beide partijen dus.

Meer weten over security?

Onze experts vertellen je met plezier meer over de mogelijkheden binnen Microsoft 365 i.f.v. mobiel werken!