Slim, efficiënt en veilig digitaal samenwerken

Slim, efficiënt en veilig digitaal samenwerken

Cloud computing en digitalisering hebben een enorme impact op hoe jouw team vandaag samenwerkt. Omdat je alle kennis online kan centraliseren, wordt het veilig raadplegen en delen van informatie eenvoudiger dan ooit. Een digitale werkplek ondersteunt jouw medewerkers om mobieler, efficiënter en productiever te zijn. Jouw team heeft enkel een internetverbinding nodig om overal met dezelfde mogelijkheden als op kantoor te werken. En die flexibiliteit bepaalt de slagkracht van jouw onderneming. ConXioN geeft je drie heldere tips voor veilig digitaal samenwerken.

veilig digitaal samenwerken

Kies voor een infrastructuur die een digitale werkplek ondersteunt

In deze digitale tijd is een digitale werkplek geen nice-to-have, maar een must-have. Als je jouw team niet versterkt met collaboration tools, gaan ze zelf op zoek naar manieren om efficiënter samen te werken. Bedrijfskritische informatie wordt gedeeld via ongecontroleerde wegen, zoals Facebook, WeTransfer of Dropbox. Zo verlies je het overzicht en de controle over gevoelige data. En dat is het laatste wat je wil, zeker nu privacy en security hoog op de agenda staan. Net daarom maken veel ondernemingen de overstap naar een centrale cloudomgeving.

 

Verhuizen naar de cloud betekent kiezen voor meer flexibiliteit, altijd veilig toegang tot informatie, eenvoudig datamanagement en een betere onderlinge samenwerking.

Verzoen veiligheid en toegankelijkheid

Hoe zorgt je ervoor dat jouw informatie altijd op een veilige manier beschikbaar is? Het is een stevige uitdaging om de perfecte balans te vinden tussen toegankelijkheid en veiligheid.

 

Alles staat of valt met de onderliggende infrastructuur. Een krachtig netwerk is onmisbaar om overal toegang mogelijk te maken. Bovendien moet je inzetten op doorgedreven identity management en al jouw devices eenvoudig kunnen beheren om optimale veiligheid te garanderen. Het is belangrijk om te begrijpen dat een digitale werkplek veel meer inhoudt dan een handvol handige tools. Pas als alles achter de schermen op punt staat, kan je genieten van een digitale werkplek die jouw onderneming performanter maakt.

Engageer, motiveer en begeleid jouw team bij veilig digitaal samenwerken

Een digitale werkplek kan jouw organisatie versterken, maar uiteindelijk bepaalt jouw user adoption rate de echte meerwaarde. Het is jouw team dat efficiëntiewinst boekt door de tools elke dag te gebruiken. Bij verandering is het dan ook cruciaal om de eindgebruikers altijd voorop te zetten.

 

Engageer en motiveer jouw medewerkers om innovatie te omarmen. Betrek hen actief bij een nieuw project en laat uw onderneming begeleiden door een IT-partner die sterk inzet op employee empowerment.

Hoe kan ConXioN jouw onderneming versterken met een digitale werkplek?

Meer weten?

Onze experts geven jouw met plezier vrijblijvend advies.