Een duostage in het ConXioN Experience Center

Een duostage in het ConXioN Experience Center

De ervaringen van Tim en Lara

De Microsoft HoloLens, een duostage, werken in het ConXioN Experience Center, bijdragen aan de customer experience, Augmented Reality … Termen die tot de verbeelding spreken? Te mooi om waar te zijn? Niet voor Tim De Gieter en Lara Kockx, twee studenten die een duostage van 3 maanden liepen bij ConXioN. Ze vertellen over hun stageproject en hun ervaringen in deze blog.

Wie is Tim?

Hallo, Ik ben Tim, een student graduaat programmeren aan Howest in Brugge. Het is een tweejarige opleiding waarin je alles leert omtrent object georiënteerd programmeren. Met deze kennis ben ik begonnen aan een fantastische stage hier bij ConXioN, samen met Lara. In ons project wilden we met Augmented Reality werken om zo een soort rondleidingsplatform te bouwen dat makkelijk op te zetten en te gebruiken is. Samen behandelden we alle nodige punten omtrent het ontwikkelen van zo’n project: van marktonderzoeken tot pitchen en programmeren.

Wie is Lara?

Ik ben Lara, een studente handelswetenschappen: management en IT aan Ugent. Tijdens onze stage in het Experience Center kregen Tim en ik de kans om ons volledig uit te leven en een project op poten te zetten dat een meerwaarde kan bieden voor ConXioN of haar partners. Buiten al onze gesprekken over eten waren we dus ook bezig met een supertof project met de HoloLens. We amuseerden ons enorm en leerden elke dag bij!

Wat deden Tim en Lara?

Tim en Lara werkten in tandem aan een Augmented Realityproject met de Microsoft HoloLens. Augmented Reality? Dat is een virtuele laag die bovenop de realiteit ligt, denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go. De toepassingen van Augmented Reality zijn eindeloos, en dat hadden ook Tim en Lara goed gespot. Ze kwamen dan ook al snel uit bij een Augmented Realityproject met de HoloLens als stageopdracht. Ze zorgden ervoor dat bezoekers aan het ConXioN Experience Center toegevoegde waarde krijgen tijdens hun bezoek, in de vorm van extra informatie die ze via de HoloLens kunnen bekijken.

 

Hoe verliep hun samenwerking precies? Met elk hun specialisatie – Tim in programmeren en Lara in het economische aspect – bekeek Lara wat de bedrijfsmeerwaarde kan zijn van Augmented Reality en programmeerde Tim dit vervolgens om het tot leven te laten komen via de HoloLens. Ben je benieuwd naar het stageproject van Tim en Lara? Bekijk dan zeker hun filmpje hieronder.

 

De tekst gaat verder onder de video.

Hoe kwamen Tim en Lara bij ConXioN terecht?

Tim pikte ConXioN uit de waaier aan bedrijven die ze vanuit Howest mochten benaderen. “Na het lezen van de stageopdracht en het gesprek met ConXioN Experience Center Director Kevin en HR Assistant Hera was ik eigenlijk al verkocht. Het ConXioN Experience Center trok mij helemaal over de streep”, vertelt Tim. Voor Lara was het iets eenvoudiger: “Mijn grootmoeder woont in dezelfde straat als waar het hoofdkantoor van ConXioN zich bevindt”, lacht ze. “Maar los daarvan zag ik ConXioN reeds met interessante vacatures voorbijkomen op het vacatureplatform van Ugent. Nadat ik uit de sociale media van ConXioN kon afleiden dat er een toffe sfeer hing, heb ik contact opgenomen. Ze lieten me toen weten dat er net een nieuwe stage was uitgeschreven en die was mij op het lijf geschreven.”

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wat vertellen Tim en Lara graag aan toekomstige stagiairs?

“ConXioN is de ideale plaats om veel bij te leren en je tegelijk te amuseren”, vertelt Lara. “Er hangt een hele leuke sfeer en we hebben heel wat afgelachen.”

 

Op de vraag of we hieruit mogen afleiden dat Tim en Lara ConXioN als stageplek zouden aanraden, antwoorden ze dan ook allebei ‘ja’. Tim legt uit: “Ik heb hier een heel stuk extra kennis opgedaan rond het opstarten van een project. Waar je op school binnen de lijntjes van de opdracht moet kleuren, moet je hier rekening houden met klanten, use cases… En toch krijgen we heel wat vrijheid.” Ook Lara neemt mee dat bij ConXioN veel mogelijk is: “Ik heb vooral geleerd om eerst out-of-the-box te denken, en het achteraf pas bij te stellen naar iets haalbaars. En dat kan, want we krijgen heel veel vertrouwen. Daarnaast worden we echt gezien als deel van het team en voelen ons niet ‘de stagiairs’. Alle collega’s zijn ook heel nieuwsgierig naar en enthousiast over ons project. We kunnen altijd bij hen terecht voor professionele en eerlijke feedback.”

 

Het mag duidelijk zijn dat Tim en Lara twee toppers met veel energie en goesting zijn. We wensen hen een succesvol afstuderen toe!

ConXioN als stage- of werkplek?

Bij ConXioN hebben we heel wat jobs in de aanbieding en maken we volgend school- of academiejaar opnieuw plaats voor heel wat studenten. Benieuwd wat we in de aanbieding (zullen) hebben? Neem een kijkje op onze jobpagina of sla een vrijblijvend babbeltje met onze recruiter Hera!