Experience

Waarom architectuur, design en IT moeten samenwerken (en hoe ze dat kunnen)

Waarom architectuur, design en IT moeten samenwerken (en hoe ze dat kunnen)

Mensen zijn steeds mobieler en vragen hetzelfde van hun omgeving. Architectuur, design, kantoorinrichting, flexdesks enzovoort moeten naadloos integreren en mee vorm geven aan die bijkomende gewenste ‘experience’. De som van al deze verschillende uitdagingen en oplossingen zorgt voor de ultieme interactieve experience.

 

Om aan al die stevige eisen tegemoet te komen, heb je een robuust, high-speed en schaalbaar netwerk nodig in een high-end interieur dat modulair en multifunctioneel is. Ruimtes die inspireren en je door de hedendaagse toekomst en technologieën leiden: een non-stop-beleving máár met oog voor rustpunten. Dat alles in een omgeving waar de bezoeker graag vertoeft, en wil blíjven vertoeven.

ConXioN draagt deze visie met zich mee en vertaalt dit in haar Experience Center. ConXioN wil hiermee een voortrekkersrol opnemen.

"Als ICT-bedrijf zetten wij continu in op onderzoek en innovatie. Marketing gaat niet meer over producten, maar over oplossingen en beleving. In de shift naar Customer Experience willen wij voortrekker zijn door beleving door te trekken in alle facetten van ons Experience Center: een all-in-one omgeving waar architectuur, design, ruimte en technologie samenkomen en één taal spreken."

Chris Debyser, CEO ConXioN- Developer

Het ConXioN Experience Center, Powered by Microsoft, is een primeur in België. Microsoft steunt dit initiatief omdat het Experience Center mee haar visie helpt uitdragen. Een visie op de toekomst en hoe mensen ’empowered’ worden door Slimme Technologie te leren gebruiken en bijkomende beleving creëren in en voor het bedrijf en regio waar ze werken.

Wanneer architectuur, design en slimme technologie één taal spreken

collage ConXioN Experience Center (2)

"De architectuur weerspiegelt de eindeloze mogelijkheden van de Cloud, maar ook het ontastbare ervan. Onder meer houten materiaal, aangepaste automatisch gestuurde verlichting en audio, en natuurelementen zorgen voor een rust-en houvastgevoel in deze tijden van super highspeed technologische ontwikkeling. Het minimalistische design zorgt voor gemoedsrust, wat ConXioN ook biedt aan haar klanten door hen te ontzorgen van IT."

Dimitri Lamaire, Architect Skwoon- Developer

Het CEC besteedt heel veel aandacht aan de juiste afstemming van infrastructuur, multifunctionaliteit van de interactieve corners, inkleding en inrichting. Als ervaren innoverende partner in IT zet ConXioN ook in om onder meer nieuwbouwprojecten te voorzien van de juiste digitale pijlers zodat ook daar architectuur, inrichting en uitbouw kunnen inspelen op de snel veranderende en veeleisende gebruiker. ConXioN adviseert al in conceptfase hoe de verschillende partijen (van bouwheer, tot architect, tot elektricien en andere) de nodige technologische voorzieningen tijdig kunnen implementeren, om later hoge kosten en investeringen (denk maar aan verbouwingen) te vermijden.

"De werkomgeving is een strategische tool binnen elke organisatie waar mens, ruimte en technologie naadloos op elkaar zijn afgestemd. Dat zorgt voor een hogere tevredenheid bij wie er werkt of komt werken."

Dirk Desmet, Buro Modern- Developer

Infrastructuur het kloppend hart, Slimme Technologie het superbrein

Hoe creëer je beleving in een omgeving? Hoe inspireer en begeleid je de bezoeker? En hoe spelen alle elementen hierin een rol? Dat was de uitdaging bij de opstart van het CEC.

 

Doorheen de interactieve corners hoort, ziet en beleeft de bezoeker Slimme Technologie op een transmediale manier waarbij een verhaal van inspiratie en mogelijkheden wordt verteld en de mens wordt ondergedompeld in de eindeloze mogelijkheden van Smart Technologie.

"Door audio, video en slimme software interactief te verweven in de Storytelling van het CEC, creëren we een unieke meerwaarde en hogere impact op de bezoeker. De beleving waarin hij is meegenomen, blijft heel lang hangen."

Jan De Keyser, Whitemilk en Nicolas Vanden Avenne, Ocular- Developer

ConXioN staat voor onder meer slimme connectiviteit en bijhorende security. Die zorgt ervoor dat de kilometers aan datakabels als de aderen van het gebouw de juiste belevenisstromen op gang brengen. De nieuwste technologieën vinden er hun weg naar het datacenter en server, het kloppend hart van het CEC. De bovenliggende intelligente software en programmatie is dan weer het Superbrein in dit verhaal die alle input continu verwerkt. (Bart Christiaens , Light Repair & Chris Debyser, ConXioN)

The proof of the pudding is in the eating

Natuurlijk kunnen wij je vertellen hoe dit alles tot stand kwam, met dank aan onze partners en een gedeelde visie. Belangrijker is hoe jij dit zal ervaren: van booking online, tot aankomst, inspiratiesessies ter plekke maar ook de impact na je bezoek. De meerwaarde creëren we samen met jou, aan de hand van business use cases die je verder op weg helpen en waarin wij je van a tot z kunnen begeleiden.

 

Of zoals onze topchef-cateraar het verwoordt:

"Elke dag is een uitdaging en showtime voor ons. Wij tekenen enkel voor het beste en de ultieme wow-beleving. En daar gaan we vér in en blijven we vernieuwen want elke consumptie of bezoek moet blijven verrassen."

Gilles Joye, Marcus restaurant & catering- Developer

Het ConXioN Experience Center is voor jou en je bedrijf. Het CEC biedt eindeloze mogelijkheden om je business te transformeren tot een echte Future Proof Smart Digital Business.

Breng ons gerust een bezoekje