Nieuws

Change Management: een introductie

Change Management: een introductie

Door onze Business Consultant & Change Management expert Christine

Mag ik me even voorstellen? Christine met de C van Change Management, aangenaam.

 

Ach, zal je misschien wel denken, alweer zo’n blog over Change Management. Wat kan zij mij nu nog leren? Of misschien heb je er net nog nooit over gehoord, en lijkt het voor jou een ‘ver-van-mijn-bed-show’.

 

Wel… Ik neem je mee naar de praktijk. Hoe passen wij in België elke dag dit toch eerder Amerikaanse principe toe? Want het framework mag dan wel uit de Verenigde Staten komen, we kunnen er écht veel mee bereiken, ook in België. Wat dacht je van zes keer meer kans om je projectdoelstellingen te behalen, of van twee keer meer kans om je project af te ronden binnen of zelfs onder het vooropgestelde budget?

Change scrabble

Maar wat is dat nu precies, Change Management?

It’s all about the people! Change Management vertrekt bij je medewerkers en meer precies bij de vraag: hoe staan zij tegenover de verandering? Als je je medewerkers niet mee krijgt, mag je nog zoveel willen veranderen maar… het zal niet werken.

 

Change Management heeft uiteindelijk maar één doel: de kans op slagen vergroten en ervoor zorgen dat je project of initiatief het resultaat behaalt dat jij voor ogen hebt. Zonder Change Management kost je project méér geld. De kans dat de productiviteit van je medewerkers daalt is reëel. Ook wil je te allen tijde vermijden dat leveranciers en zeker klanten negatieve gevolgen ervaren van je verandering. En zo zijn er nog wel meer risico’s wanneer je je verandering zonder Change Management erdoor wil duwen.

 

Change Management moet een onderdeeltje worden van je project. Eigenlijk hoef je je zelfs niet bewust te zijn van dat Change Management. Zie het als een hulpmiddel om je project tot een goed einde te brengen samen met je medewerkers, die dankzij deze insteek enthousiast zijn of worden over de verandering en meehelpen om deze succesvol uit te voeren.

 

Maar laat mij je niet te veel met de theorie om de oren slaan, ik neem je graag mee in onze dagelijkse ervaringen! Maak ik je nieuwsgierig? Klik dan zeker door naar mijn volgende blogpost over hoe wij Change Management concreet in de praktijk brengen!

Zit je zelf ook met een verandering en weet je niet hoe die aan te pakken? Ons Business Consultancy team helpt je graag verder. Neem gerust contact op.

Christine in haar eigen woorden

Ik ben Christine Gielen, dit jaar een halve eeuw oud en 30 jaar geleden begonnen aan mijn professionele carrière. Ik heb heel wat verschillende watertjes doorzwommen en daardoor heel veel ervaring op mogen doen. Nu ben ik een radertje in de goed geoliede machine van Business Consultants binnen ConXioN.  

Als Business Consultant is het onze missie om klanten te helpen groeien met (een combinatie van) verschillende diensten, tools en oplossingen. Elk van ons heeft zijn eigen specialisatie en de mijne is Change Management. Wat dit precies inhoudt, ontdek je in mijn blogposts. 

 

Wil je graag dat ik in een volgende blogpost antwoord geef op jouw vraag over Change Management? Je vragen, suggesties en bemerkingen zijn van harte welkom!

Christine Gielen