Applications

Ontdek nieuwe use cases voor jouw Microsoft-tools

Ontdek nieuwe use cases voor jouw Microsoft-tools

Een Valentijnsevent met Bookings en Teams

ConXioN staat voor ‘the new style of IT’. Niet alleen bieden we onze klanten state-of-the-art oplossingen aan, ook binnen de organisatie dragen we onze leuze met trots uit. Februari 2021 stond bij ConXioN in het teken van ‘the new style of Valentine‘. Een Valentijnsevent waarbij klanten en potentiële werknemers konden deelnemen aan een speeddate met een ConXioN’eer naar keuze? Daarvoor hadden we alle tools al in huis.

 

En ook jij, als Microsoft 365 gebruiker, kan met deze tools aan de slag. We tonen je graag enkele bruikbare features van deze bekende en minder bekende tools, en geven je suggesties over hoe je ze in jouw bedrijf zou kunnen inzetten.

Valentijnsactie ConXioN met Microsoft Bookings

1. Microsoft Bookings

Met Microsoft Bookings kan je online afspraken reserveren. Een klant kan eenvoudig een afspraak inplannen op een moment en voor een dienst naar keuze.

 

Microsoft Bookings is, zoals we gewoon zijn van Microsoft, ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk samen te werken met de andere Microsoft-tools. Zo is het mogelijk een rechtstreekse link te leggen met Microsoft Outlook-agenda van de organisator, of een link voor een Microsoft Teams-call mee te sturen in de automatische bevestiging van de afspraak.

Hoe hebben wij Microsoft Bookings gebruikt?

Achter de schermen bij Bookings kunnen heel wat instellingen gepersonaliseerd worden. We gaven bijvoorbeeld mee dat een date 25 minuten kan duren, er enkel een tijdsslot kan gereserveerd worden op 12 februari, en dat een deelnemer verplicht zijn/haar naam, e-mail en bedrijfsnaam of school moest invullen. Daarnaast stelden we in dat zo’n 2 uur vóór de date nog een automatische herinneringsmail naar beide partijen werd uitgestuurd. En ziezo, klaar om erin te vliegen.

 

Het resultaat voor een deelnemer? Hij/zij klikt door naar Bookings, kiest een afdeling en selecteert vervolgens een persoon die aan die afdeling gekoppeld is. Alle momenten waarop die persoon nog beschikbaar is komen tevoorschijn. Een tijdsslot selecteren en nog enkele gegevens achterlaten en… it’s a date! Je krijgt nog een overzicht te zien van je afspraak én een automatische bevestigingsmail.

Kijk ook even mee via onderstaand filmpje:

Hoe kan jij Microsoft Bookings gebruiken?

Met een derde ‘lockdown’ waarin winkels alleen nog maar op afspraak mogen werken, kan Bookings een snelle en eenvoudige oplossing zijn voor je probleem. Want wie weet gebruik je wel al Microsoft 365, maar wist je niet dat Bookings in dit pakket zit? Je kan zelf in een handomdraai een reservatieplatform op maat van je winkel.

 

Andere voor de hand liggende use cases zijn schoonheidszaken, maar ook in consulting, accountancy, bedrijven die onderhoudswerken verlenen, advocatenkantoren, … kan deze tool processen vereenvoudigen. Door functies als de afspraak automatisch in je Outlook-agenda laten verschijnen in plaats van heen en weer te moeten bellen of mailen voor een afspraak, sparen daarnaast zowel organisator als klant heel wat tijd uit.

2. Microsoft Teams

Een introductie tot Microsoft Teams heb je wellicht niet meer nodig in deze thuiswerktijden. Maar wist je dat er enkele features zijn die die digitale meetings toch wat persoonlijker kunnen maken?

Hoe hebben wij Microsoft Teams gebruikt?

Als een deelnemer een date boekte, kreeg hij/zij een automatische bevestigingsmail via Microsoft Bookings. Op het moment van de date kan de deelnemer – ook wanneer hij/zij Teams niet geïnstalleerd heeft – deelnemen aan het gesprek door op de meegestuurde Teams-link te klikken.

 

De ConXioN-werknemer verwelkomt zijn/haar date vervolgens vanuit het ConXioN Café! Helaas, wij hebben geen eigen horecazaak (en zelfs al was dat het geval geweest, dan was die ook nog steeds gesloten 😉), maar we ontwierpen een persoonlijke Teams-achtergrond. Die moet een huiselijker, gezelliger karakter geven aan de date.

Hoe kan jij Microsoft Bookings gebruiken?

Met Microsoft Teams kan je interne en externe deelnemers bellen via audio of video. Als je thuis werkt en liever eventuele rommel of huisdieren op de achtergrond verbergt (hey, we’re not judging!), dan kan je je achtergrond blurren. Of je kan, net als ConXioN, een aangepaste achtergrond instellen. Kies uit de reeds beschikbare backgrounds, of upload er zelf eentje. Dit kan allemaal via de knop ‘Achtergrondfilters’ bij je video-instellingen.

 

Gaat een persoonlijke achtergrond instellen toch nog wat te ver voor je en wil je liever de basics van Teams nog even doornemen? Dan kan je je inschrijven voor onze webinar op 10 maart.

 

Wat meer weten over deze en andere tools? Neem dan zeker een kijkje op ons evenementenoverzicht voor (gratis) inspirerende sessies. Als je real-life use cases wil horen kan je terecht bij de community op ConXioN One, waar je in contact treedt met collega-experts.

 

Of heb je al concretere plannen? Onze Business Consultants kennen de ins-and-outs van deze tools en gaven deze Valentijnsactie mee vorm. Dat kunnen ze ook voor jou doen! Contacteer ons via de knop hieronder om te weten te komen wat het team voor je kan betekenen.