Nieuws

ConXioN zet groei verder met steun van Vectis

ConXioN zet groei verder met steun van Vectis

DEERLIJK | ConXioN zette het voorbije jaar een stevige groei neer. Om klanten nog beter bij te staan in hun digitale transformatie en dagelijkse IT-ondersteuning wil ConXioN die groei bestendigen. Daarvoor sloot het een partnership met investeringsmaatschappij Vectis Private Equity, dat met een minderheidspositie toetrad tot het aandeelhouderschap van het IT-bedrijf.

ConXioN Experience Center

Groei bestendigen

ConXioN wil zich verder profileren als IT-partner voor KMO’s en middelgrote bedrijven in West- en Oost-Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Investeringsmaatschappij Vectis Private Equity zet mee haar schouders onder deze verdere groei met een minderheidspositie in het aandeelhouderschap.

 

Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, moeten we investeren in de toekomst. In het uitdagende coronajaar 2020 hebben we niet alleen meer dan 20 nieuwe werknemers aangetrokken, maar hebben we ook ons dienstenpallet kunnen uitbreiden dankzij de overname van Gi.Ko, een Kyocera Platinum partner actief in managed printing. In Vectis vonden we een partner die meedenkt in onze langetermijnstrategie en ons bedrijfs-DNA perfect begrijpt”, legt ConXioN-CEO en -oprichter Chris Debyser uit. “We kijken ernaar uit om zeer nauw samen te werken met het Vectis-team.”

"In Vectis vonden we een partner die meedenkt in onze langetermijnstrategie en ons bedrijfs-DNA perfect begrijpt."

Chris Debyser, CEO en oprichter ConXioN- Developer

Win-winsituatie

De samenwerking met Vectis levert een win-winsituatie op: “Vectis kan ons ondersteunen in onze verdere ontwikkeling. Ze kunnen ons bijvoorbeeld bijstaan met juridisch of financieel advies waar we door onze groei in de toekomst misschien nood aan hebben. Vectis kan bovendien heel veel toegevoegde waarde leveren op het vlak van toekomstige partnerships of strategische overnames. En “the network always wins!”: Vectis heeft een uitgebreid netwerk over gans Vlaanderen dat ConXioN ten goede zal komen.”, aldus Debyser.

 

“We merken een sterke vraag naar een professionele dienstverlening in digitaliseringstrajecten en verhoogde bezorgdheid rond security. ConXioN zal hier de komende jaren een belangrijke rol in kunnen spelen. Wij kijken ernaar uit om dit groeipad verder te ondersteunen met het managementteam van ConXioN en onze gezamenlijke ambities hierin waar te maken”, vertelt Lieven Coen, Partner bij Vectis Private Equity.

Over Vectis

Vectis Private Equity is een onafhankelijk private equity fonds met circa 125 miljoen euro onder beheer dat zich richt op investeringen in Belgische KMO’s. Het team heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van KMO’s in hun groeitraject en is erg vertrouwd met de uitdagingen van dergelijke ondernemingen. Sinds de start, meer dan 15 jaar geleden, heeft Vectis in meer dan 30 Belgische ondernemingen geïnvesteerd en daarnaast ook circa 20 bijkomende add-on acquisities gerealiseerd. Hiermee is Vectis één van de meest actieve private equity investeerders in dit segment van de Belgische markt.