De 5 meest impactvolle aankondigingen van Microsoft Inspire 2021

De 5 meest impactvolle aankondigingen van Microsoft Inspire 2021

Woensdag gaf Microsoft de aftrap van haar befaamde 3-daagse Inspire congres. Microsoft partners van over de hele wereld namen deel om zich te laten inspireren door Microsoft-experts en collega’s. Als Microsoft Partner of the Year kon ook ConXioN niet ontbreken op de aanwezigheidslijst! Benieuwd met welke nieuwtjes Microsoft op de markt komt?
Wij geven je alvast de belangrijkste highlights mee 👇

Microsoft Inspire 2021

Microsoft Teams

Met 145 miljoen dagelijkse actieve gebruikers is Microsoft Teams dé plek waar mensen hun werkdag beginnen. In de afgelopen 18 maanden werd Teams massaal ingezet om te vergaderen, chatten, bellen, samenwerken en bedrijfsprocessen te automatiseren. Microsoft zorgt er nu met een verbeterde en uitgebreide applicatie voor dat we nog vlotter online kunnen samenwerken.

 

Binnen Teams  kun binnenkort gestructureerde bedrijfsprocessen en data samenbrengen. Ontwikkelaars zullen apps kunnen bouwen die realtime- en asynchrone samenwerking mogelijk maken binnen vergaderingen, chats, content en bedrijfsprocessen. Hiervoor slaat Microsoft de handen in elkaar met softwareleveranciers zoals Salesforce, ServiceNow en Workday.

1. Bekijk en bewerk Dynamics 365-records rechtstreeks in je Teams-workflow.

Nu de wereld in een stroomversnelling gaat is tijd nog kostbaarder geworden. Time is money, ook Microsoft is zich hiervan bewust. Nog een actie die ondernomen werd om samenwerkingsefficiëntie en creativiteit hoog te houden, is de integratie van Dynamics 365 in Teams. De nieuwe Dynamics 365 + Microsoft Teams-ervaring demonstreert de kracht van collaboratieve apps en stelt organisaties in staat deze mogelijkheid te activeren zonder extra licentiekosten.

 

Microsoft Dynamics 365 is het businessapplicatieplatform van Microsoft. Dynamics 365 bevat bedrijfssoftware in de vorm van applicaties in de cloud. Deze apps zijn gebaseerd op ERP en CRM en integreren naadloos met tools zoals Power BI en Office 365.

 

Enkele voorbeelden hoe Dynamics 365 een meerwaarde biedt binnen Microsoft Teams:

 • Een Service engineer kan het probleem van een klant oplossen door notities (zoals stappen voor probleemoplossing) toe te voegen aan het dossier van de klantenservice.
 • Orderafhandelingen kunnen gestroomlijnd worden door inkooporders en betalingsgegevens kunnen gedeeld worden met collega’s in de sales.
 • Een Field Engineer kan het verkoopteams informeren over end-of-life producten zodat het verkoopteam proactief opzoek kan gaan naar alternatieven.
 • Binnen het salesteam kan men sneller deals sluiten door signalen van de marketingafdeling op te vangen.

 

Geen enkele andere technologieleverancier stelt organisaties in staat deze mogelijkheid te activeren zonder te moeten betalen voor meerdere onderliggende softwarelicenties.
Way to go, Microsoft!

2. Voeg een Teams-vergadering toe aan je afspraken en maak notities.

Dynamics 365-gebruikers kunnen nu een Teams-vergadering toevoegen bij het maken van een afspraak, waardoor ze toegang krijgen tot belangrijke klantinformatie tijdens een Teams-gesprek. Gebruikers kunnen nu ook rechtstreeks notities maken die automatisch wordt opgeslagen worden in de tijdlijn van het Dynamics 365-record. Alleen gebruikers met de juiste machtigingen hebben toegang tot de gegevens, zodat de meest geschikte medewerkers klantenrecords kunnen bekijken, gebruiken en delen.

3. Blijf op de hoogte van data met automatische meldingen en workflows.

Nu meer werknemers samenwerken aan een document is het van cruciaal belang voor stakeholders om te weten wanneer collega’s belangrijke wijzigingen aanbrengen. Automatische meldingen houden deze belanghebbenden op de hoogte van updates. Gebruikers kunnen bepalen langs welke chats en kanalen meldingen worden verzonden en hoe frequent dit gebeurt. Bovendien kunnen specifieke adaptieve kaarten worden uitgestuurd op basis van het type melding, waardoor je met workflows nog betere integraties bekomt. Zo’n kaart kun je zien als een soort informatieblok waarmee je info deelt tussen Teams en een andere applicatie.

4. Microsoft Viva

Het is aftellen naar de herfst, want het platform ‘Microsoft Viva’ komt vanaf oktober met enkele nieuwe integraties op de proppen!

 

Microsoft Viva is een platform waarop communicatie, kennis, onderwijs, resources en inzichten samen zijn gebracht. Gebouwd op Microsoft 365 en via Microsoft Teams stimuleert Viva een cultuur waarin personen en teams overal de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

 

We zetten de verschillende segmenten van Microsoft Viva even op een rijtje:

 • Microsoft Viva Topics voor het inzetten van kennis en expertise
  Viva Topics helpt gebruikers om kennis in te zetten, met behulp van AI om expertise te genereren in de apps die mensen dagelijks gebruiken. Met Viva Topics wordt inhoud die afkomstig is van verschillende apps en teams, automatisch georganiseerd, met ingebouwde functies voor beveiliging en compliance.
 • Microsoft Viva Connections om verbonden te blijven met het ganse bedrijf, van management tot op de werkvloer.
  Connections is vanaf april beschikbaar als desktopversie en biedt iedereen een persoonlijke plek waar ze nieuws, gesprekken en hulpprogramma’s kunnen ontdekken die relevant voor hen zijn, en die ze nodig hebben om hun werk gedaan te krijgen. Geef vorm aan een inclusieve bedrijfscultuur, waarin ieders stem wordt gehoord.
 • Microsoft Viva Learning maakt leren eenvoudig en nuttig.
  Learning stelt personen in staat om op een natuurlijke manier en zonder onderbreking te groeien met behulp van personeelstrainingen.
 • Microsoft Viva Insights brengt productiviteit en welzijn in balans.
  Insights helpt werknemers en bedrijven open te bloeien via gegevensgestuurde inzichten, met bescherming van privacy, ter verbetering van de productiviteit en het welzijn.

 

Dankzij enkele nieuwe partnerintegraties, waaronder Qualtrics en ServiceNow, zal het platform nog meer inzichten en ervaringen kunnen bieden voor alle medewerkers.

5. Windows 365 Cloud PC

Onmisbaar in dit overzicht is de geboorte van Windows 365 Cloud PC.
Lees er alles over in onze blog!