Duurzaam en kostenbesparend, succesverhaal in de zorgsector

Met een drastische groei van de organisatie, nieuwe medewerkers die snel operationeel moeten zijn, en een last-minute verzoek voor nieuwe hardware. stond de IT-manager van onze klant in de zorgsector voor een enorme uitdaging.

 

Voor veel IT-managers zou dit een nachtmerrie zijn. Maar wat als we je vertellen dat er een oplossing is die niet alleen de kosten bespaart, maar ook bijdraagt aan duurzaam ondernemen? Lees hier hoe zij deze uitdaging aangingen met de hulp van ConXioN Nederland.

duurzame it in zorgsector

Uitdaging: Standaard type hardware niet direct beschikbaar

In de zorg is kostenbesparing altijd een prioriteit. Het verzoek kwam op het laatste moment en het standaard type hardware was niet direct beschikbaar. Het creëren van een nieuw image zou tijd en resources vergen, wat zou leiden tot vertraging in de start van de nieuwe medewerkers.

Oplossing: Duurzaamheid en snelheid

Bij ConXioN Nederland begrijpen we dat zorginstellingen vaak gebruikmaken van gecentraliseerde systemen zoals Citrix of Azure, waardoor de hardware-eisen lager zijn. We zoeken altijd naar de beste oplossing die past bij de wensen en uitdagingen van onze klanten.

Zelfde chipset, maar dan refurbished

Al snel werd het duidelijk dat we op zoek moesten naar hardware met dezelfde chipset waardoor medewerkers direct operationeel waren en er geen extra kosten gemaakt hoefde te worden en ze vooral geen tijd zouden verliezen. In dit geval stelden we voor om naar een circulaire oplossing te kijken: hetzelfde type thin clients, maar dan refurbished.

Resultaat: Gegarandeerde kwaliteit

Dankzij onze uitgebreide ervaring en ons Europese netwerk konden we zowel nieuwe als refurbished hardware aanbieden. Dit onderscheidt ons van traditionele leveranciers die zich vaak alleen op nieuwe hardware richten. Onze klant, die al bekend was met refurbished hardware, had geen twijfels over de kwaliteit. De refurbished thin clients werden geleverd met 1 jaar garantie. Het behouden van hetzelfde type thin client zorgde ervoor dat het image intact bleef, waardoor de nieuwe werkplekken tijdig operationeel waren.

IT-omgeving zonder vertragingen

Dit succesverhaal resulteerde in een hoge klanttevredenheid bij de IT-afdeling. De klant was vooral op zoek naar snelheid en continuïteit van zijn IT omgeving zonder vertragingen op te lopen. Dat konden we hem bieden. 

Verlaagde uitstoot van nieuwe productieprocessen

Bovendien droeg de keuze voor refurbished hardware bij aan de CO2-reductiedoelstellingen van de zorginstelling. Het vermindert ook de noodzaak van nieuwe grondstoffen en verlaagt de uitstoot van nieuwe productieprocessen.

 

Bij ConXioN Nederland geloven we in IT-oplossingen die de kern van de organisatie ondersteunen, in dit geval, de zorg.

Wil jouw organisatie kosten besparen en tegelijkertijd duurzamer ondernemen?

Neem contact op en ontdek hoe wij je kunnen helpen.