Microsoft’s visie over circulaire IT

Het is inmiddels al duidelijk dat Microsoft een voorloper is op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Zo heeft Microsoft onlangs aangekondigd dat ze tegen 2030 koolstofnegatief willen zijn, en dat ze tegen 2050 al hun historische emissies willen compenseren. Microsoft investeert ook in de creatie van drie moderne datacenters in België, die volledig op hernieuwbare energie zullen draaien.

 

In de 52 Topics podcast van ConXioN BE, mochten we Marijke Schroos, de nieuwe general manager van Microsoft BeLux, opnieuw verwelkomen. Tijdens dit gesprek kregen we een fascinerende inkijk in de duurzaamheidsvisie van Microsoft.

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees de belangrijkste hoogtepunten hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Sustainability en ROI: a match made in heaven?

Marijke Schroos, benadrukt het belang van duurzaamheid voor bedrijven: “Bepaalde klanten die een cloud migratie aan het overwegen waren, vonden de ROI niet meteen de moeite waard totdat ze sustainability in de ring wierpen.”

 

Ze vergelijkt ook regulering met innovatie, en ziet regulering niet als een obstakel, maar als een kans om te groeien en te innoveren.

Een duurzame toekomst met minder hardwareafval

ConXioN NL, volledig in lijn met deze progressieve visie, deelt niet alleen de waarden van Microsoft, maar biedt bedrijven ook een tastbare mogelijkheid om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Door minder hardware op de afvalberg te storten, kunnen we de technologische vooruitgang omarmen, terwijl we ook een bijdrage leveren aan het realiseren van een duurzame toekomst. Lees ook, wat Circulaire IT is en waarom het belangrijk is voor jouw organisatie.

Duurzaamheid is een noodzaak, ook voor KMO’s.

Sustainability wordt steeds belangrijker, niet alleen voor grote bedrijven die verplicht zijn om te rapporteren, maar ook voor kleinere bedrijven is het essentieel. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe ConXioN NL jou kan begeleiden bij het verduurzamen van jouw IT-afdeling.

Meer weten over duurzaam ondernemen?

Benieuwd hoe jij jouw steentje kan bijdragen aan duurzaam ondernemen? Wil je zelf op een verantwoorde manier investeren in nieuwe toestellen? Of wil je jouw oude toestellen een tweede leven geven?