Nieuws

Lancering Play It Safe binnen onderwijs

Lancering Play It Safe binnen onderwijs

Play It Safe!’ is een op games gebaseerd leerplatform over veiligheid en preventie.
De doelstelling bestaat erin om alle werknemers van bedrijven op te leiden over essentiële veiligheids- en preventieregels. Levens redden met games is niet voor niets hun doelstelling: iedereen zou moeten kunnen reanimeren! Uit maatschappelijk standpunt heeft het bedrijf beslist om hun oplossing gratis ter beschikking te stellen voor leerlingen middelbaar onderwijs. In samenwerking met de EHBO task force van Hilde Crevits starten ze nu met een piloot, om na de paasvakantie Play it Safe gratis open te stellen naar alle leerlingen middelbaar onderwijs.

De komende maanden gaan tien scholen aan de slag met ‘Play it Safe!’ in kader van EHBO. Het spel is vorige week maandag voorgesteld in het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Brugge in het kader van de Europese sensibiliseringsdag “Restart a Heart Day”. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) volgde een demonstratie en onthulde ook een nieuw AED-toestel.

 

http://datanews.knack.be/ict/nieuws/onlinespel-helpt-schoolleerlingen-met-eerstehulp-en-preventie/article-normal-913095.html

 

De tekst gaat verder onder de video.

ConXioN is trots de eindgebruikers aan de slag te zien gaan met het game based learning platform daar het deel uitmaakte van de ontwikkeling van verschillende achterliggende Cloud services (security, gebruikersbeheer, managementportaal…).

 

Het platform maakt gebruikt van Microsoft Azure voor het hosten van de backend-services en databases, perfect om snel te kunnen schakelen in de startup-fase, maar nog beter om hun internationale ambities te ondersteunen. De bedoeling is dan ook het platform uit te rollen in verschillende bedrijven en landen.

 

Dikke proficiat aan het Play It Safe team met de lancering!