Microsoft kondigt nieuwe Azure-datacenters in België aan

Groot nieuws vanuit Microsoft BeLux. Samen met premier De Croo kondigde Didier Ongena, General Manager van Microsoft BeLux, het Digital AmBEtion-plan aan. Dit meerjarig investeringsplan wil de digitale transformatie van Belgische bedrijven en overheidsinstanties versnellen. Dat plan is drieledig en bevat onder andere de bouw van drie datacenters in België.

Microsoft-Datacenter

Digital AmBEtion

De term alleen zegt het al: met Digital AmBEtion heeft Microsoft grootse plannen voor digitaal België. En die zijn drieledig. Enerzijds wil Microsoft digitale infrastructuur van topkwaliteit aanbieden, burgers helpen om digitale vaardigheden te ontwikkelen en voor een duurzame maatschappelijke impact zorgen. En dat moet dan weer de Belgische economie een duwtje in de rug geven en een heleboel nieuwe jobs creëren.

 

De komende maanden zal Microsoft hier nog meer details over bekendmaken, maar het is alvast wel duidelijk dat een nieuw datacenter region centraal staat in het plan.

 

De tekst gaat verder onder de video.

Microsoft Azure Region met nieuwe datacenters

De aangekondigde Azure Region in België zal bestaan uit drie gloednieuwe Azure availability zones: datacenters in telkens één of meerdere gebouwen die onderling gelinkt zijn. Daarvoor worden er drie datacenters gebouwd rond Brussel. De drie sites zullen elkaar ondersteunen en zorgen voor gegarandeerde dienstverlening.

Met de nieuwe datacenters “willen we onze klanten en partners toegang geven tot lokale cloudinfrastructuur en de meest geavanceerde clouddiensten”, zei Didier Ongena van Microsoft tijdens de persconferentie. “Dit zal bedrijven en overheden toelaten om hun gegevens in België te bewaren en verwerken, gebruik te maken van nieuwe toepassingen en te genieten van de hoogste veiligheidsstandaarden.”

En daarmee hint Ongena al meteen naar de verschillende voordelen voor de klanten. Zo zullen de nieuwe datacenters er enerzijds voor zorgen dat gevoelige informatie de landsgrenzen niet meer moet verlaten. Topnieuws in het kader van GDPR en privacy, dus. Daarnaast zal de nabijheid van de datacenters zorgen voor een lage latency bij de Belgische gebruikers.

 

ConXioN is natuurlijk verheugd met dit nieuws. Niet alleen als Microsoft Partner of the Year 2021 voor België, maar ook omwille van de mooie investering in de Belgische economie én het feit dat dit plan het belang van data veilig bewaren in de cloud onderstreept – een waarde die wij ook ten volle uitdragen.