Duurzamer IT voor Zeeuw & Zeeuw

Hoe Zeeuw & Zeeuw zijn IT duurzamer maakt met de hulp van ConXioN Nederland. Zo hebben ze kosten bespaard en is hun IT duurzamer geworden.

Ontwerp een architectuur om dataverwerking en -analyse te migreren van on-prem naar de AWS-cloud

Prestaties benchmarken om de cloudinfrastructuur en het gebruik van diensten te optimaliseren

Infrastructuurkosten op schaal inschatten om naadloze en efficiënte bedrijfsgroei te garanderen

Industrie

Wielrennen

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Brussel, België

Technologie

VPN, Cloud, CloudWatch / EMR / Glue / IAM / Kinesis / Kubernetes / Redshift / S3 / Site-to-Site VPN / Spark (pySpark) / VPC

Maak kennis met Zeeuw & Zeeuw

Zeeuw & Zeeuw is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op het gebied van mobiliteit. De organisatie vertegenwoordigt de merken Renault, Dacia, Kia, Nissan, Mitsubishi, Ford, Suzuki en Hyundai voor zowel nieuwe als gebruikte personen-en bedrijfswagens.

top tien Nederlandse automotive dealerbedrijven.

Met bijna 600 collega’s en 36 vestigingen behoort ze tot de top tien Nederlandse automotive dealerbedrijven. Om de ervaring van zowel de bezoekers als de medewerkers te optimaliseren, is IT zeer belangrijk.

Erkend duurzaam autobedrijf

Zeeuw & Zeeuw zocht een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, want dat is een van hun kernwaarden. Sinds 2015 zijn ze een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf.

 

In ConXioN Nederland hebben ze de ideale partner gevonden. ConXioN Nederland is gespecialiseerd in duurzame IT-oplossingen op maat voor B2B klanten.

duurzamer IT voor Zeeuw en Zeeuw

De uitdaging: Duurzamer IT en A-kwaliteit apparatuur vinden

Zeeuw & Zeeuw wilde hun IT-afdeling verduurzamen door gebruik te maken van refurbished apparatuur, die minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan nieuwe apparatuur. Ze wilden ook hun oude hardware milieuvriendelijk afvoeren of een tweede leven geven. Ze wensten niet alleen kosten te besparen, maar ook ook up to date blijven op vlak van techniek en hun personeel met A-kwaliteit apparatuur uit te rusten.

Op zoek naar een partij die proactief meedenkt

Hiermee begon hun zoektocht naar een partij die proactief meedenkt op gebied van duurzaamheid, lifecycle management en kostenbesparing. Ze hadden ervaring met andere leveranciers van refurbished apparatuur, maar waren niet tevreden over de kwaliteit en consistentie.

“Als autobedrijf doen we veel aan duurzaamheid en als verantwoordelijke van de IT-afdeling wil ik bijdragen aan deze doelstellingen, de meeste C02 komt immers vrij in het productieproces van hardware dus als wij refurbished kiezen besparen wij dat.”
- Sandeep Ramdhiansing, IT manager van Zeeuw & Zeeuw

De aanpak: Advies op maat

ConXioN Nederland heeft Zeeuw & Zeeuw geholpen om de juiste keuze te maken voor diverse devices voor verschillende toepassingen en persona binnen de organisatie. Ze hebben advies uitgebracht over welke apparatuur het beste past bij de behoeften en wensen van Zeeuw & Zeeuw. Met oog voor een snelle en betrouwbare levering van de devices.

Circulair model voor hun apparatuur

Er werd ook meegedacht over hoe Zeeuw & Zeeuw hun oude hardware konden afvoeren of hergebruiken. Door een circulair model aan te bieden, waarbij ze de oude apparatuur innemen en deze opknappen of recycleren. Zo verspillen ze niets en dragen ze bij aan een beter milieu.

“Als wij investeren in nieuwe devices werd mij direct gevraagd wat er met de (afgeschreven) hardware gebeurt en of ze dit milieuvriendelijk konden afvoeren of liever nog een 2e leven mochten geven. Geweldig! Het is een fijn idee dat het niet op de afvalhoop beland maar dat we er anderen nog blij mee kunnen maken.”
- Sandeep Ramdhiansing, IT manager van Zeeuw & Zeeuw

De outcome: 30% aan kosten en 190 kg CO2 bespaard

Door samen te werken met ConXioN Nederland heeft Zeeuw & Zeeuw hun IT-afdeling verduurzaamd en kosten bespaard.

Refurbished apparatuur zorgt voor 30% kosten vermindering

Ze hebben gemiddeld 30% bespaard op hun IT-investeringen door te kiezen voor refurbished apparatuur. Daarnaast hebben ze ook minder beheerskosten door te standaardiseren.

Hardware afval voorkomen

Door oude hardware in te leveren bij ConXioN Nederland hebben ze ook voorkomen dat deze op de afvalhoop belandt of schadelijke stoffen lekt. Hierdoor sluiten ze de cirkel van duurzaamheid, door zowel refurbished apparatuur aan te schaffen als hun oude hardware in te leveren.

190 kg CO2 voorkomen op onze planeet

Door circulaire IT te gebruiken, heeft Zeeuw & Zeeuw hun CO2-voetafdruk verkleind. Bij elk gereviseerd product dat bij ConXioN wordt aangeschaft wordt er gemiddeld 190 kg CO2 bespaard. Dat is een enorme bijdrage aan het klimaat!

Minder storingen en vertragingen door performance boost

Zeeuw en Zeeuw liep ook tegen performance issues aan in hun infrastructuur. Door het advies vanuit ConXioN heeft het serverpark een flinke performance boost gekregen en zijn ze de komende jaren weer klaar voor toekomstige uitbreidingen met minder storingen of vertragingen.

“Ik vind het prettig om met een partner zaken te doen die de basis goed op orde heeft dus afspraken nakomt, meedenkt en betrokken is en ook gewoon zegt als ze ergens niet in gespecialiseerd zijn.  Ik zou ConXioN Nederland aanbevelen aan elk bedrijf die actief bezig is met duurzaamheid en tegelijkertijd meer wil doen met zijn budget.”
- Sandeep Ramdhiansing, IT manager van Zeeuw & Zeeuw

Vind het duurzamer én goedkoper! 🍃

Vind een duurzamer en goedkoper alternatief voor jouw hardware.

30% Kostenbesparing door refurbished hardware

120 kg CO2 voorkomen

Performance boost en A-kwaliteit apparatuur

Industrie

Automotive

Hoofdkantoor

Exportweg 2 | 2645 ED | Delfgauw

Gerelateerde referenties

duurzamer IT voor autobedrijf

Duurzamer IT voor Zeeuw & Zeeuw

Hoe Zeeuw & Zeeuw zijn IT duurzamer maakt met de hulp van ConXioN Nederland. Zo hebben ze kosten bespaard en is hun IT duurzamer geworden.

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Zeeuw & Zeeuw kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.