Extra verkoop en service voor klanten van Meubelen Toff

Om hun verkoop en klantenservice verder te verbeteren, wilde Meubelen Toff wifi in hun toonzaal. Ze combineerden Cisco Meraki met de software van Purple die innovatieve communicatie toestaat, de verkoop in de toonzaal ondersteunt en het gebruiksgemak voor de klant verhoogt.

Ontwerp een architectuur om dataverwerking en -analyse te migreren van on-prem naar de AWS-cloud

Prestaties benchmarken om de cloudinfrastructuur en het gebruik van diensten te optimaliseren

Infrastructuurkosten op schaal inschatten om naadloze en efficiënte bedrijfsgroei te garanderen

Industrie

Wielrennen

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Brussel, België

Technologie

VPN, Cloud, CloudWatch / EMR / Glue / IAM / Kinesis / Kubernetes / Redshift / S3 / Site-to-Site VPN / Spark (pySpark) / VPC

Om hun verkoop en klantenservice verder te verbeteren, wilde Meubelen Toff wifi in hun toonzaal. Ze combineerden Cisco Meraki met de software van Purple die innovatieve communicatie toestaat, de verkoop in de toonzaal ondersteunt en het gebruiksgemak voor de klant verhoogt.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze investering zich snel zal terugverdienen in de verkoop en dat is voor ons het belangrijkste."

Danick Bruneel, Managing Director Meubelen Toff- Developer

Draadloos internet voorzien was een prioriteit en uitdaging in een toonzaal van 30.000 m². Het doel? Zorgen dat Meubelen Toff meer middelen in handen had voor een vlotte verkoop in de winkel. Bovendien moest het beheer van dat netwerk overzichtelijk en veilig gebeuren. Het bedrijf koos daarom voor een Cisco Meraki netwerk, aangevuld met Purple. Zo kunnen ze op nieuwe manieren met de klant communiceren en op basis van de locatie van de klant boodschappen naar hem sturen. Een systeem dat ze in de toekomst nog sterk willen uitbouwen.

Meubelen toff voordelen

Case Study | Meubelen Toff

Met Purple en Meraki kan Meubelen Toff innovatief communiceren en verkopen aan klanten.

Oplossingen:

  • Cisco Meraki Wireless LAN
  • Purple Guest Wifi + Wifi Marketing

Al sinds 1977 biedt Meubelen Toff uit Dottignies zijn klanten kwaliteitsvol meubilair aan. Om het bezoek aan de winkel nog aangenamer te maken, besloten ze wifi te installeren die klanten gratis kunnen gebruiken. Geen eenvoudige klus in een toonzaal van 30.000 m². “De belangrijkste motivatie was om onze verkopers beter te ondersteunen, maar ook om onze klanten beter van dienst te zijn”, vertelt Danick Bruneel, managing director bij Meubelen Toff. “Daarnaast leek het ons ideaal om voor onszelf extra mogelijkheden toe te voegen, zoals betere monitoring en beveiliging van ons netwerk.”

Meubelen Toff sofa

Betere verkoop en innovatieve communicatie met de klant

Het project opent voor de verkopers van Meubelen Toff ook heel wat deuren. “Onze meubels kun je erg personaliseren. Enkele van onze fabrikanten bieden apps aan om hun modellen te configureren of te bestellen”, aldus Danick Bruneel. “Onze verkopers kunnen nu in de toonzaal samen met de klant op een tablet een salon aanpassen naar wens, bijvoorbeeld. Een meubel volledig afgestemd op iemands smaak verkoopt natuurlijk beter. Bovendien hebben we een bijzonder grote collectie. Die kunnen we niet in onze toonzaal plaatsen, maar wel online laten raadplegen. Qua levertijd, tot slot, weet de klant ook dat ze goed zitten bij ons. We tonen ze via de software de termijnen van de leverancier, zodat ze weten dat het elders niet sneller zal zijn. Met het Meraki-netwerk geven we zo onze sales dus een hele boost.”

In combinatie met het softwarepakket Purple geeft Meraki aan Toff ook meer mogelijkheden om aan innovatieve marketingcommunicatie te doen in de winkel. Het systeem houdt bij waar ingelogde gebruikers zich bevinden, hoe lang ze in die afdeling blijven en staat hen toe om communicatie te sturen afgestemd op de locatie. Verlaat de klant nu de winkel, dan kan het team van Meubelen Toff hen een berichtje sturen om hen te bedanken voor hun bezoek. Het zijn nog maar de eerste stappen, maar Danick Bruneel wil in de toekomst nog meer op dit systeem inzetten zodat ze bijvoorbeeld ook locatiespecifieke coupons kunnen sturen.

 

Purple levert Meubelen Toff ook waardevolle klantengegevens op. Willen klanten inloggen op het gratis netwerk? Dan zorgt Purple ervoor dat ze dat via hun sociale media-account doen. Dat geeft de meubelzaak, als de klant daarvoor toestemming geeft, ook toegang tot basisgegevens zoals e-mailadressen die ze in hun marketing kunnen verwerken.

mockup_toff

Resultaten

  • Klanten en verkopers kunnen overal in de winkel op wifi
  • Locatiespecifieke boodschappen voor de klant
  • Verkoper kan met configurator-apps tot bij de klant
  • Alles overzichtelijk te beheren en beveiligen

Minder kosten en extra comfort voor de klant

Meubelen Toff ligt dicht bij de grens en krijgt ook heel wat Franse klanten over de vloer. Wie over de grens gaat, krijgt momenteel nog te maken met roamingkosten. “Je zoekt snel iets op met je smartphone of ouders laten hun kinderen spelen met een tablet terwijl zij hun nieuwe woonkamer kiezen. Als je dat op roamingtarieven moet doen, dan loopt de rekening hoog op”, weet Danick Bruneel. “Wie naar onze winkel komt moet zich dat comfort niet ontzeggen, dat was nog een reden om de wifi aan onze klanten aan te bieden. Ook voor wie uit België komt bespaart, want je verbruikt niets uit je databundel.”

Geoptimaliseerd netwerk

Ook aan de veel gehoorde interne klacht ‘het internet is weer traag’ kan Meubelen Toff nu een antwoord bieden. Met het overzichtelijke netwerkbeheer van Cisco Meraki heeft Danick Bruneel een duidelijk beeld op het verbruik en kan hij de bandbreedte eenvoudig verdelen. “Een snelle verbinding is een echte must. Gaat het nu traag dan zien we vlug waar al die bandbreedte naartoe gaat en kunnen we er iets aan doen”, legt hij uit. “Onze medewerkers mogen in hun pauze zeker vrij surfen op het internet, maar nu zien we bij problemen wie zijn werk doet of wie de hele dag op Zalando zou shoppen.”

 

Meubelen Toff biedt zijn cliënteel ook financiering aan en dat brengt strenge privacybeveiliging met zich mee. Bovendien maakt de Europese Unie zich op om de regelgeving aan te passen met de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meraki helpt de meubelzaak daaraan te voldoen, omdat het toestel geleverd wordt met software voor AVG-tests.

Openhartige samenwerking

Een eerlijk partnership met ConXioN, Premier Certified Partner voor Cisco, bracht dit project voor Meubelen Toff tot een goed eind. “Wat ze beloofden, hebben we ook gekregen. We zijn gestart met een proefinstallatie die het prima deed. Bij de definitieve installatie werkte Cisco Meraki van in het begin, zorgt het systeem voor een perfecte dekking en houdt onze administratieve gegevens verborgen voor bezoekers. Andere voorstellen konden niet tippen aan Meraki, Purple en de zeer correcte service van ConXioN”, concludeert Danick Bruneel.

Producten & Diensten

Wifi voorzien voor de klanten

Vlotter verkopen in de toonzaal en meer communiceren met de klant

Netwerk beter beveiligen en beheren

Industrie

Meubelen

Hoofdkantoor

Dottignies, België

Technologie

Purple Guest Wifi + Wifi Marketing / Cisco Meraki Wireless LAN

Gerelateerde referenties

duurzamer IT voor autobedrijf

Duurzamer IT voor Zeeuw & Zeeuw

Hoe Zeeuw & Zeeuw zijn IT duurzamer maakt met de hulp van ConXioN Nederland. Zo hebben ze kosten bespaard en is hun IT duurzamer geworden.

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Igepa Belux kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.