Bescherm je toestellen met SentinelOne

Maak kennis met SentinelOne: een innovatieve endpoint-protectie of antivirus, uniek in zijn soort. Zo bescherm je de toestellen waar je in investeerde optimaal. We beantwoorden enkele vragen en tonen je de meerwaarde van SentinelOne in dit artikel.

SentinelOne

Wat is SentinelOne?

SentinelOne Endpoint Protection is geavanceerde, next-generation software. Het houdt dus malware weg van je toestellen, ongeacht of zij Windows, macOS of Linux (en binnenkort ook Android en iOS) als operating system hebben.

 

“Maar ik heb al een goede antivirus, hoor”, horen we je denken. Je huidige antivirus is inderdaad helemaal prima, en al zeker beter dan helemaal geen bescherming. Maar een traditioneel antivirusprogramma kan jouw toestel enkel beschermen voor wat al gekend is, én moet daarvoor verbonden zijn met het internet. Elk virus heeft immers zijn eigen handtekening. Bij ontdekking van dat virus wordt een virusdefinitie met die handtekening gecreëerd. Die virusdefinities worden gedownload door jouw antivirus en zullen vergeleken worden met bestanden op je toestel. Is er een match? Dan wordt dat bestand in quarantaine geplaatst en – afhankelijk van je instellingen – automatisch verwijderd.

 

Het voordeel? Dit systeem werkt prima. Het nadeel? Antivirusleveranciers moeten voortdurend op zoek gaan naar de nieuwste malware, en dat is tijdrovend, zeker als je weet dat er elke dag ongeveer 230.000 nieuwe malwarevarianten gecreëerd worden. Als je te maken krijgt met een nieuw virus, dan zal je traditionele antivirus deze dus nog niet kunnen tegenhouden.

 

Die nieuwe malware te slim af zijn, dat is waar SentinelOne op mikt. En dat doet het met twee geavanceerde systemen: Machine Learning en artificiële intelligentie. SentinelOne weet hoe bestanden zich gedragen. Het detecteert verdacht gedrag en beëindigt het proces. Hiervoor hoeft je toestel niet met het internet verbonden te zijn, aangezien de software geen data hoeft te downloaden.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wat zijn de andere voordelen van SentinelOne?

  • Eigen tenant: monitor je organisatie in je eigen, gebruiksvriendelijk dashboard
  • Detection & Response: SentinelOne detecteert kwaadaardig gedrag en zal dit automatisch beëindigen. Geïnfecteerde apparaten worden proactief losgekoppeld en in quarantaine geplaatst.
  • Automatische zero-touch rollback: toch een bedreiging aangetroffen? Jouw omgeving wordt automatisch teruggeplaatst naar een veilige status van vóór de aanval
  • IoT-beveiliging: onderzoek je beheerde en onbeheerde netwerkapparaten
  • Elk type toestel: Windows, MacOS en Linux, binnenkort ook iOS en Android, maar ook IoT-toestellen, cloud-native applicaties en virtual desktops
  • Security Operations Centre: Bovenop de expertise van de ConXioN Service Desk kan je ook rekenen op het SOC met SentinelOne-experten om de schade te beperken en je organisatie zo snel mogelijk terug up & running te krijgen na een eventuele aanval
  • Award winning: SentinelOne werd in 2021 benoemd tot leider in de Gartner Magic Quadrant en laat veel alternatieven ver achter zich

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Voor wie is SentinelOne?

SentinelOne werd in de markt gezet als high-end oplossing voor multinationals, en rekent dan ook grote bedrijven als Aston Martin en O’Neill als klant. Maar als (toekomstige) ConXioN-klant – van groot bedrijf over middelgroot bedrijf tot mkb –  kan je aan zeer competitieve pricing je layered security opwaarderen met SentinelOne. Geen kleine lettertjes. Gewoon The New Style of IT. Want onze experts hebben de software zelf getest en zijn ervan overtuigd dat het veruit de beste oplossing op de markt is.

 

Ook wie een cybersecurityverzekering heeft of wil afsluiten, zit goed met SentinelOne. Door het stijgend aantal cyberaanvallen sluiten meer en meer bedrijven een cybersecurityverzekering af, die eventuele schade dekt in geval van een incident. Verzekeringsmaatschappijen stellen dan wel enkele voorwaarden waaraan jouw security moet voldoen, zoals bijvoorbeeld een Incident Response Plan. Hieraan voldoe je automatisch met SentinelOne.

Meer weten over SentinelOne?

Onze security-experts adviseren en onderhouden de gepaste oplossing voor jouw organisatie. Ze vertellen je graag vrijblijvend meer over (het belang van) layered security en de mogelijkheden van SentinelOne.