Maak kennis met ConXioN Nederland!
Maak kennis met ConXioN Nederland!
Nederland is opnieuw een IT-bedrijf rijker. ConXioN wil de circulaire IT in Nederland een boost geven en de hoeveelheid e-waste verminderen. Voor de oprichting van deze firma slaan vennoten Wouter den Ouden en Dylan Morauw de handen ineen met Chris Debyser, oprichter en eigenaar van ConXioN België. Samen zullen ze inzetten op duurzame ICT, waarvoor ze zich beroepen op hun jarenlange expertise in circulaire IT en de daarbij horende ondersteunende diensten.
ConXioN
Voor de oprichting van ConXioN slaan vennoten Wouter den Ouden en Dylan Morauw de handen in elkaar met Chris Debyser, CEO en oprichter van de Belgische IT-dienstverlener met dezelfde naam. Zowel Den Ouden als Morauw hebben jarenlange expertise in circulaire IT en het aanbieden van hardware. Klanten die naast hun devices ook licenties of software willen afnemen of hulp willen bij complexere vraagstukken kunnen rekenen op de jarenlange expertise van de ruim 100 Belgische ConXioN-medewerkers.
‘Al vanaf onze eerste gesprekken voelden we meteen een klik. We deelden duidelijk dezelfde mindset rond het belang van duurzaamheid’, vertelt Debyser. Ook Den Ouden is enthousiast over de oprichting: ‘De term ‘goesting’, die zo kenmerkend is voor ConXioN, was nieuw voor ons maar kon de lading niet beter dekken. De zin voor ondernemen en innoveren, die hebben we gemeenschappelijk.’
Circulaire IT
ConXioN zal in eerste instantie focus leggen op circulaire IT, waarbij bijvoorbeeld hardware op een verantwoorde manier een tweede leven krijgt. Binnen circulaire IT worden bedrijven begeleid in bewuster omgaan met de aankoop en het gebruik van ICT-materiaal.
‘Duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda bij bedrijven. We willen onze klanten helpen tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige maatschappelijke uitdagingen. Dat kan onder andere door bewuster om te gaan met e-waste en devices niet meteen op de afvalhoop te gooien’, vertelt Debyser. Morauw beaamt: ‘Waar voor de ene klant een device verouderd is en vervangen dient te worden, is voor vele andere klanten of gebruikers datzelfde device nog ruimschoots afdoende om tijden mee door te werken. Daarnaast hebben vele types gebruikers ook helemaal geen nieuw toestel nodig. Door devices op een verantwoorde manier opnieuw aan te bieden, verlagen we niet alleen de impact van het productieproces op het milieu, we kunnen de devices ook sneller faciliteren.’