Brouwerij Omer Vander Ghinste: een veilige en stabiele basis voor een vlotte werking

Lees meer over hoe Brouwerij Omer Vander Ghinste koos voor een doorgedreven vernieuwing om tegemoet te komen aan de groei van hun merken.

Ontwerp een architectuur om dataverwerking en -analyse te migreren van on-prem naar de AWS-cloud

Prestaties benchmarken om de cloudinfrastructuur en het gebruik van diensten te optimaliseren

Infrastructuurkosten op schaal inschatten om naadloze en efficiënte bedrijfsgroei te garanderen

Industrie

Wielrennen

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Brussel, België

Technologie

VPN, Cloud, CloudWatch / EMR / Glue / IAM / Kinesis / Kubernetes / Redshift / S3 / Site-to-Site VPN / Spark (pySpark) / VPC

Wie al eens een OMER., Tripel LeFort, Kriek Max of Bockor drinkt, maakt (onbewust) deel uit van een lange traditie. De Brouwerij Omer Vander Ghinste bestaat immers al sinds 1892 en het familiebedrijf brouwt zijn bier nog steeds op dezelfde locatie in het West-Vlaamse Bellegem. We nemen je mee naar de plek waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan.

De uitdaging: een logistieke versnelling om tegemoet te komen aan de toenemende vraag

Het nationale én internationale succes dat de bieren de afgelopen jaren kenden, zorgde voor een grote groei bij brouwerij Omer Vander Ghinste. De uitdaging? Een logistieke versnelling in het werk stellen die het mogelijk maakt om op traditionele wijze te blijven brouwen, maar met toepassing van de modernste technieken. Dit leidde tot een gloednieuwe brouwzaal, bottellijn én ERP-systeem, waarvoor ook een nieuwe infrastructuur nodig was. Enter ConXioN.

 

Bekijk het verhaal in de video hieronder, maar lees zeker ook verder voor de gedetailleerde aanpak.

 

De tekst gaat verder onder de video.

De aanpak: een stabiel en veilig netwerk voor een nieuw ERP-traject en vlekkeloze logistiek

Om het nieuwe ERP-systeem succesvol te laten werken, had de brouwerij nood aan een stabiele basis. Dit houdt onder andere in dat het nieuwe ERP draait op nieuwe redundante HPE ProLiant servers en HPE MSA storage, met een lokale backup en backup in de cloud. Daarnaast werd het server core netwerk ontdubbeld met HPE Aruba switches.

 

Die stabiele basis was niet enkel nodig voor wie aan een bureau werkt, maar ook voor wie in het uitgestrekte magazijn de stock en orders scant met draadloze scanners. Daarvoor werd eerst en vooral een site survey uitgevoerd, waarbij ter plaatse de wifi-dekking werd gemeten. Uiteindelijk werd gekozen voor een semi-redundante on-premise oplossing met failover-mogelijkheid en disaster recovery, gekoppeld aan een performante netwerk backbone. Daarvoor werd een wifi-oplossing met 8 Cisco Meraki MR36 access points voorzien in de kantoren, en 17 MR46 access points met externe directionele antennes in het magazijn. Dat netwerk werd aangevuld met Cisco Meraki MX100 firewalls in de kantoren en MX84 firewalls in het magazijn.

 

Voor de ultieme ontzorging sloot Brouwerij Omer Vander Ghinste een Managed Services-overeenkomst af met proactief serverbeheer. Op deze manier wordt proactieve monitoring en de oplossing van eventuele problemen volledig extern aangepakt. Daarnaast werden er een heleboel nieuwe HP-laptops en -monitors geplaatst. Alle computers (zo’n 60-tal) werden beveiligd met onze Managed Security Premium-licenties. Uniek aan Managed Security Premium is SentinelOne Endpoint Protection, een next generation antivirus die gebruik maakt van artificiële intelligentie en machine learning.

 

ConXioN beheert voor Brouwerij Omer Vander Ghinste ook de Microsoft Office 365-tenant, en voerde doorgedreven optimalisatie van de Microsoft-licenties uit. Daarnaast verzorgt ConXioN ook Managed Printing met enkele multifunctionele Kyocera-printers.

De outcomes: logistieke efficiëntie die traditioneel blijven brouwen mogelijk maakt

De aanpak op vlak van beveiliging en monitoring resulteert in een totale ontzorging voor Brouwerij Omer Vander Ghinste. De vernieuwde infrastructuur zorgt voor minder uitval van het netwerk en dus een hogere efficiëntie op de verschillende afdelingen.

 

Kortom: een samenwerking om op te klinken! 🍻

Nieuwe infrastructuur als basis voor logistieke versnelling

Van infrastructuur over Managed Security tot Microsoft 365 en Managed Printing

Industrie

Brouwerij

Hoofdkantoor

Bellegem, België

Technologie

Site survey / HPE ProLiant servers / HPE MSA storage / HPE Aruba switches / Cisco Meraki MR36 & MR46 access points / Cisco Meraki MX100 & MX84 firewalls / Managed Security Premium met SentinelOne Endpoint Protection / Microsoft Office 365 / Managed Printing met Kyocera

Gerelateerde referenties

duurzamer IT voor autobedrijf

Duurzamer IT voor Zeeuw & Zeeuw

Hoe Zeeuw & Zeeuw zijn IT duurzamer maakt met de hulp van ConXioN Nederland. Zo hebben ze kosten bespaard en is hun IT duurzamer geworden.

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Brouwerij Omer Vander Ghinste kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.